Wie maakt de lekkerste Beesel lekkernij?

Wie graag bakt en nieuwe gerechten bedenkt kan in mei meedoen aan de zoektocht naar de Beesel lekkernij. Ontdek Beesel organiseert de wedstrijd waaraan iedereen kan meedoen tussen zaterdag 1 en 22 mei. De finale is zondag 30 mei 2021. In de zomer is het baksel ook tijdelijk verkrijgbaar in de gemeente Beesel.

Thuisbakkers opgelet
Er zijn veel mensen die het leuk vinden om te bakken en nieuwe creaties te bedenken. De eerste drie weken van mei worden mensen opgeroepen om thuis aan de slag te gaan, eventueel met de (klein)kinderen. De lekkernij moet redelijk eenvoudig te maken zijn, zodat het in productie genomen kan worden. Deelnemers dienen het recept en een filmpje of foto van hun creatie in te sturen naar info@ontdekbeesel.nl. Deze informatie moet uiterlijk zaterdag 22 mei binnen zijn.

Finale zondag 30 mei
Uit alle inzendingen worden vijf finalisten geselecteerd. Deze vijf personen mogen op zondag 30 mei om 11.00 uur hun creatie laten proeven aan een deskundige jury. De jury bestaat uit René van Betteraij (banketbakkerij van Betteraij), Piet Boonen (restaurant ’t Raodhoes) en Inge Drenth (’t Kaashuys). Deze smaakmakers proeven en beoordelen de creaties van de vijf finalisten. Zij beslissen die dag ook meteen wie de winnaar is van de ‘Beesel lekkernij 2021’.

Product in de verkoop
Alle vijf de finalisten krijgen inhoudelijke feedback op hun baksel. De winnaar krijgt eeuwige roem en een mini-bakworkshop van René van Betteraij om het gerecht samen te finetunen zodat het in de zomer ook verkocht kan worden. De opbrengst van de tijdelijke verkoop gaat naar een goed doel dat in overleg met de winnaar wordt gekozen. Wethouder Debbie Heesakkers is ambassadeur van de wedstrijd. Zij koopt het eerste baksel in de zomer. Verder roept zij alle thuisbakkers op om mee te doen aan deze wedstrijd en een lekkernij te bedenken die past bij de gemeente Beesel. Om het lokaal kopen te stimuleren zou het fijn zijn om de ingrediënten en benodigdheden bij de ondernemers in de gemeente te kopen.

Beesel bakt is een initiatief van Ontdek Beesel in samenwerking met banketbakkerij van Betteraij.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Skip to content