Wethouder koopt eerste ontbijtkoek

De eerste Beeselse ontbijtkoek is donderdag 8 juli gekocht door wethouder Debbie Heesakkers. Zij kocht het baksel van Aafke Driessen, de winnares van Beesel Bakt. De ontbijtkoek is de komende weken te koop in de gemeente Beesel.

In de maand mei konden thuisbakkers de strijd met elkaar aangaan. Tijdens de zoektocht naar de Beesel lekkernij 2021 werden er negen recepten beoordeeld. Vijf hiervan zijn doorgedrongen tot de finale. Dit leverde uiteindelijk de 17 jarige Aafke Driessen als winnaar op.

Samen met banketbakker René van Betteraij heeft Aafke de receptuur gefinetuned. Het resultaat is een cake-achtige koek boordevol streekproducten, zoals stroop, honing en volkorenmeel. Door de toevoeging van appelstroop en honing is het aandeel natuurlijke suikers hoger waardoor de koek ook interessant is voor sporters.

De komende weken is de ontbijtkoek te koop bij drie winkels in de gemeente. Dit zijn banketbakkerij Van Betteraij en ’t Kaashuys in Reuver en de Dagwinkel in Beesel. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar een goed doel. Aafke Driessen heeft gekozen voor stichting ’t Anker in Offenbeek. Na de zomervakantie wordt de opbrengst overgemaakt aan deze stichting. Bij de verkoop van het eerste baksel waren ook enkele bestuursleden van de stichting aanwezig.

Bent u benieuwd naar de smaak van de Beeselse ontbijtkoek? Koop deze dan bij een van de verkooppunten en steun daarmee ook stichting ’t Anker. Dit ambachtelijke product is tijdelijk verkrijgbaar en kost € 5,75.

“Ik heb zojuist al een klein stukje geproefd en het is echt heerlijk” vertelt wethouder Debbie Heesakkers. “Ik ga de komende periode zeker nog vaker zo’n lekkere ontbijtkoek kopen. Het initiatief van Beesel Bakt juich ik alleen maar toe. Je ziet dat ondernemers en de centrummanager samenwerken, maar ook burgers en het verenigingsleven erbij worden betrokken. Een mooi voorbeeld dus van een lokale samenwerking.” Aafke Driessen vult tot besluit aan: “Ik hoop natuurlijk dat veel mensen mijn ontbijtkoek in de zomer gaan proeven.”

Beesel bakt is een initiatief van Ontdek Beesel in samenwerking met banketbakkerij van Betteraij.  

Deze website maakt gebruik van cookies.

Skip to content