Uitgelicht: Xbaze in Offenbeek

De terrassen zijn onder voorwaarden weer open. Inwoners en toeristen kunnen genieten van een hapje en drankje op een van de terrassen die de gemeente Beesel rijk is. En onze horecaondernemers kunnen weer doen waar ze goed in zijn; bezoekers met veel gastvrijheid ontvangen. In deze rubriek zetten we horecaondernemers uit de gemeente Beesel digitaal in het zonnetje. 

Deze keer gaan we in gesprek met Ricardo Wassenberg van XBAZE in Offenbeek. 

  1. Hoe zijn jullie de lockdownperiodes tot nu toe doorgekomen?

We zijn het afgelopen jaar een aantal keren gesloten en open geweest. De ene keer met horeca en dan weer zonder. In de zomer van 2020 hebben wij voor het eerst een terras neergezet op het kerkplein. Ons bedrijf omvat een trampolinepark, VR room en horeca. We hebben het afgelopen jaar steeds gekeken naar de mogelijkheden die er wel waren. Toen de horeca gesloten was en het trampolinepark wel open mocht, hebben we rugzakjes met snoep en drinken meegegeven als de kinderen klaar waren met springen. Verder hebben we het gebouw flink gepoest en goed gekeken naar het laaghouden van de kosten, denk aan stroom en gas.

  1. Hoe zie jij de komende periode? Wanneer denk je dat de horeca weer volledig open is

In het stappenplan van de overheid wordt aangegeven dat 11 mei het binnensporten open mag. Wij hopen dat we dan met ons trampolinepark open kunnen. De afgelopen tijd hebben we onze menukaart eens goed bekeken en aangepast. Daarnaast wordt het mogelijk om ook een ticket te kopen om 1,5 uur te springen. In het verleden hadden we alleen tickets voor 1 en 2 uur. Hopelijk dalen de coronacijfers en kan het stappenplan volgens planning worden uitgevoerd. We zijn blij met de vergoedingen vanuit de overheid, maar dat dekt niet alle kosten. We hebben bovendien de winterperiode en alle schoolvakanties gemist, dat zijn juist de momenten dat het voor ons interessant is.

  1. Wat moeten gasten zeker proberen als jullie weer open zijn?

Vandaag, zaterdag 1 mei, bestaan we officieel 3 jaar. We zijn dus nog redelijk kort actief in de gemeente Beesel. Desondanks merken we dat veel mensen ons al goed weten te vinden. Ons aanbod is vooral leuk voor groepen, denk aan kinderfeestjes. Onze VR room is ook leuk voor personeelsuitjes. Daarnaast bieden we een hapje en drankje aan. We willen vooral ook mensen in de regio laten weten dat we in Offenbeek te vinden zijn.

  1. Heb jij nog een tip voor mensen die Beesel willen ontdekken?

Veel mensen realiseren zich niet wat er in deze kleine gemeenten allemaal te doen is. Het aanbod is fantastisch, van de Witte Stein aan de grens tot aan de Lommerbergen aan de Maas en al het moois dat er tussen zit. Een zeer compleet en divers aanbod voor inwoners, dagjesmensen en toeristen. Ik raad iedereen aan Beesel te ontdekken.

Wilt u meer informatie over wat er allemaal te ontdekken is in Beesel, Offenbeek en Reuver, kijk dan bij onze rubriek ‘eten & drinken’. Bij verschillende horecagelegenheden is het mogelijk om eten te bestellen, af te halen of te laten bezorgen. De terrassen zijn dagelijks open tussen 12.00 en 18.00 uur.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Skip to content