Bioscoop en horeca binnen weer open

Vanaf vandaag, zaterdag 5 juni, mogen maximaal vijftig gasten bij restaurants en cafés naar binnen. Reserveren is noodzakelijk en gasten krijgen een vaste plaats. Horecagelegenheden mogen open van 06.00 tot 22.00 uur open. Er mogen vanaf dan maximaal vier personen aan één tafel zitten. Ook de bibliotheek en de servicebioscoop zijn weer open.

Alcohol verkopen mag tot 22.00 uur, ook voor supermarkten en andere verkooppunten. Dat was 20.00 uur.  Verder openen ook musea, bioscopen en doorstroomlocaties binnen vanaf die datum weer de deuren. Wel moeten bezoekers een tijdslot afspreken. Er is één persoon per 10 vierkante meter welkom. Een reservering is voor maximaal 4 personen.

Ook gaat de binnenruimte van attractieparken weer open. Sauna’s, wellnesscentra en zonnestudio’s mogen ook weer openen. Voor zalen geldt een maximum van vijftig bezoekers. De grote zalen zijn daarop een uitzondering: hiervoor geldt een maximum van 250 bezoekers op 1,5 meter afstand.

Bij alle versoepelingen die zijn aangekondigd blijven de basisregels gelden. Dat betekent dat je anderhalve meter afstand moet houden, thuis blijven bij gezondheidsklachten en mondkapjes moet dragen.

Foto: Burgemeester Bob Vostermans kreeg de eer om samen met Joep Caubo Service Bioscoop Luxor Reuver en symbolisch daarmee de culturele sector officieel te heropenen voor bezoekers.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Skip to content