LCW-Beesel uitgesteld naar mei 2022

Long Course Weekend Holland – Beesel wordt verplaatst  naar 13, 14 en 15 mei 2022. Reden hiervoor zijn de reisbeperkingen vanuit andere landen en de drukte in de regionale én landelijke evenementenkalender, waardoor veel atleten niet kunnen deelnemen aan Long Course Weekend. Bij het driedaagse sportevenement kunnen atleten kiezen uit verschillende disciplines (zwemmen, fietsen en hardlopen) en verschillende afstanden om zo een sportweekend op maat samen te stellen.

Wedstrijddirecteur Rob Frambach van organisator Extra Leisure betreurt de verplaatsing van het evenement, dat eigenlijk zou plaatsvinden in het weekend van 10 september 2021, maar geeft aan dat dit voor zowel de gemeenschap als de atleten de beste optie is. “De afgelopen maanden heeft ons team samen met de gemeente Beesel onuitputtelijk gewerkt aan de doorgang van Long Course Weekend Holland – Beesel. We vinden het dan ook erg jammer dat we het sportieve festijn moeten verplaatsen. We hebben van veel atleten feedback ontvangen over het feit dat ze op de datum in september niet kunnen deelnemen vanwege verschillende redenen, waaronder reisbeperkingen en eerder aangeschafte tickets voor andere evenementen die naar dezelfde periode verplaatst zijn. Atleten en de gemeenschap in gemeente Beesel verwachten een sportevenement van formaat. In de huidige omstandigheden is dat helaas niet mogelijk gebleken. Wij kijken met vertrouwen uit naar een succesvolle editie in mei 2022.”

Wethouder Marcel Roelofs van gemeente Beesel vindt het jammer dat Extra Leisure zich genoodzaakt voelt om het Long Course Weekend Holland – Beesel te verplaatsen: “We hadden samen onze zinnen gezet op een groot sportief evenement in het najaar. Als dan blijkt dat dit om verschillende redenen niet haalbaar is, is dat ontzettend jammer. Niet in de laatste plaats voor alle atleten die al flink aan het trainen waren. De keuze om het te verzetten is begrijpelijk. We kijken vol goede moed uit naar mei 2022.”

Atleten zijn inmiddels per e-mail op de hoogte gesteld van het verplaatsen van de wedstrijd. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.lcwholland.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Skip to content