‘Beeselse Ontbijtkoek’ niet meer te koop

De ‘Beeselse ontbijtkoek’ is niet meer te koop. Binnenkort maken we de opbrengst van deze actie bekend en wordt het overgemaakt en het goede doel stichting ’t Anker.

Informatie over Beesel Bakt

Deze cake-achtige koek boordevol streekproducten, zoals stroop, honing en volkorenmeel is t/m zaterdag 4 september verkrijgbaar en kost € 5,75.

Bent u benieuwd naar de smaak van de Beeselse ontbijtkoek? Koop deze dan bij een van de verkooppunten en steun daarmee ook stichting ’t Anker. 

In de maand mei konden thuisbakkers de strijd met elkaar aangaan. Tijdens de zoektocht naar de Beesel lekkernij 2021 werden er negen recepten beoordeeld. Vijf hiervan zijn doorgedrongen tot de finale. Dit leverde uiteindelijk de 17 jarige Aafke Driessen als winnaar op.

Boordevol streekproducten

Samen met banketbakker René van Betteraij heeft Aafke de receptuur gefinetuned. Het resultaat is een cake-achtige koek boordevol streekproducten, zoals stroop, honing en volkorenmeel. Door de toevoeging van appelstroop en honing is het aandeel natuurlijke suikers hoger waardoor de koek ook interessant is voor sporters.

De komende weken is de ontbijtkoek te koop bij drie winkels in de gemeente. Dit zijn banketbakkerij Van Betteraij en ’t Kaashuys in Reuver en de Dagwinkel in Beesel. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar een goed doel. Aafke Driessen heeft gekozen voor stichting ’t Anker in Offenbeek. Na de zomervakantie wordt de opbrengst overgemaakt aan deze stichting. Bij de verkoop van het eerste baksel waren ook enkele bestuursleden van de stichting aanwezig.

Beesel bakt is een initiatief van Ontdek Beesel in samenwerking met banketbakkerij van Betterai

Deze website maakt gebruik van cookies.

Skip to content