Terrassen open en winkelen zonder afspraak

In de persconferentie van 20 april heeft het kabinet de eerste versoepelingen bekendgemaakt. Het stappenplan dat eerder werd aangekondigd gaat in op woensdag 28 april. 

Horeca
Op het terras mogen niet meer dan twee personen aan een tafeltje plaatsnemen, behalve als ze uit één huishouden komen. De terrassen mogen open van 12.00 tot 18.00 uur. Het is noodzakelijk een plaats te reserveren.

Er geldt een maximaal aantal klanten per terras: ook op het grootste terras mogen maximaal vijftig mensen zitten. Ook moet er vooraf een checkgesprek worden gevoerd. De anderhalvemeterregel tussen tafeltjes mag worden losgelaten als er schermen worden geplaatst.

Winkels
Mogen open zonder dat er vooraf een afspraak moet worden gemaakt. De sluitingstijd voor niet-essentiële winkels gaat naar 20.00 uur. Het dragen van een mondkapje blijft verplicht.

Verder geldt een maximum voor het aantal klanten dat tegelijk binnen mag zijn. Winkelend publiek volgt de aanwijzingen op die door ondernemers en winkelpersoneel worden gegeven.  

Weekmarkten
Ook mag op de weekmarkt vanaf volgende week woensdag 28 april weer andere artikelen dan levensmiddelen worden verkocht.

De versoepelingen gaan in op woensdag 28 april. 

We roepen iedereen op om zich aan de regels te houden en vooral ook lokaal te kopen bij de ondernemers in de gemeente Beesel. Samen tegen corona.

Ons aanbod:

bron: Rijksoverheid

Deze website maakt gebruik van cookies.

Skip to content