Beeselse ontbijtkoek brengt € 372,- op voor ‘t Anker

In de gemeente Beesel was van donderdag 8 juli tot zondag 5 september de Beeselse Ontbijtkoek te koop. Een gedeelte van de opbrengst is bestemd voor stichting ’t Anker. De verkoop heeft in totaal € 372,- opgeleverd voor dit goede doel. De cheque werd woensdag 29 september overhandigd.  

De bakwedstrijd die in de maand mei plaatsvond heeft Aafke Driessen als winnaar opgeleverd. Samen met banketbakker René van Betteraij heeft Aafke de receptuur van haar Beeselse Ontbijtkoek gefinetuned. Tijdens de zomerperiode was de koek, boordevol met streekproducten, tijdelijk te koop.

Positieve  reacties

Bij banketbakkerij Van Betteraij, ’t Kaashuys en Dagwinkel Beesel werden de ontbijtkoeken verkocht. De reacties op het initiatief en de koek waren erg positief. “We hebben in de winkel veel mensen positief horen praten over Beesel Bakt. Het enthousiasme vraagt om een vervolg in 2022. Daarnaast is er een mooi bedrag opgehaald voor stichting ’t Anker”, aldus René van Betteraij.

Mooie samenwerking

Bij stichting ’t Anker zijn ze in hun nopjes. Secretaris Jack Selen: Het is een prachtig initiatief geweest. Dat de 17-jarige Aafke vervolgens onze stichting als goede doel uitkiest is geweldig. We zijn zeer blij met het geld en gaan het gebruiken bij de verbouwing van ons clubgebouw in Offenbeek. We danken alle partners die dit hebben mogelijk gemaakt, zoals de gemeente, de banketbakker, ’t Kaashuys, de Dagwinkel Beesel, ’t Raodhoes, de centrummanager en natuurlijk Aafke. Want zij heeft een geweldig lekkere ontbijtkoek gemaakt.”

Aafke Driessen vult tot slot aan: “Het is een zeer bijzondere tijd geweest. Ik ben blij dat er zo’n mooi bedrag is opgehaald voor het goede doel en dat veel mensen mijn ontbijtkoek hebben geproefd. Hopelijk komt er een vervolg van Beesel Bakt in mei 2022.

Beesel bakt is een initiatief van Ontdek Beesel in samenwerking met banketbakkerij van Betteraij.  

Foto: Overhandiging cheque door winnares Aafke Driessen en banketbakker René van Betteraij aan secretaris Jack Selen van stichting ’t Anker in Offenbeek en voorzitter Rob Boonen van Jong Nederland Reuver-Offenbeek

Deze website maakt gebruik van cookies.

Skip to content