Uitgelicht: Eetcafé de Troubadour

Het moment dat de terrassen weer open mogen, komt gelukkig steeds dichterbij. Niet alleen inwoners en toeristen snakken naar dat moment. Onze horecaondernemers staan startklaar om bezoekers coronaproof en met veel gastvrijheid te ontvangen. In deze rubriek zetten we horecaondernemers uit de gemeente Beesel digitaal in het zonnetje.

Deze keer gaan we in gesprek met Rob Rutten van eetcafé de Troubadour in Beesel.

  1. Hoe zijn jullie de lockdownperiodes tot nu toe doorgekomen?

We hebben een aantal keren het hele gebouw goed kunnen poetsen. Daarnaast hebben we dingen opgeknapt en meubilair iets anders neergezet. Natuurlijk hebben we ook contact gehouden met onze klanten. Wekelijks hebben we ontbijtjes, borrelplanken en warme gerechten aangeboden. Het afhalen en bezorgen van eten is goed om te laten zien dat we er zijn, maar het dekt niet de kosten. We zijn dus blij dat het terras 28 april weer open mag. Ik wil wel iedereen bedanken die het afgelopen jaar eten bij ons heeft besteld.

Verder hebben we verschillende acties opgezet met collega’s zoals slagerij Killaars en Loek Natuurlijk, maar ook met Omroep Peel & Maas, Events 4 you en de carnavalsvereniging. Alleen kun je niets, het is dus goed om samen te werken waar kan.

  1. Hoe zie jij de komende periode? Wanneer denk je dat de horeca weer volledig open is

Woensdag staat de eerste versoepeling op het programma. Dan mag ons terras tussen 12.00 en 18.00 uur weer open. Ik ben ook blij dat andere horecaondernemers weer open kunnen. Ik had liever gezien dat we al om 10.00 uur open zouden mogen, maar goed dit is een eerste stap. Er zijn ook horecaondernemers die geen terras hebben, die moeten dus nog dicht blijven. Verschrikkelijk!

Het is goed om te zien dat de gemeente ook meedenkt en werkt. Ik hoop dat we in juni ook binnen open mogen. Dan kunnen ook de verenigingen weer terecht en kunnen groepen komen vergaderen. Voor nu spreken we de hoop uit dat het mooi weer wordt en dat fietsers, wandelaars en inwoners ons weten te vinden. Met mooi weer wil toch iedereen buiten zitten. Hopelijk verdwijnt de 1,5 meter regel eind augustus. Dan kunnen de kermis, smaakmarkt en het LCW ook op een goede manier doorgaan. We zullen het gaan zien, niemand weet precies hoe het gaat lopen.

  1. Wat moeten gasten zeker proberen als jullie weer open zijn?

Als we woensdag opengaan dan starten we met de kleine kaart. Dit zijn voornamelijk lunchgerechten. Uitgebreid dineren is niet mogelijk tussen 12.00 en 18.00 uur. We maken al vaak tapasgerechten. Dit gaan we de komende tijd verder uitwerken. De bedoeling is dat onze bezoekers allerlei kleine gerechten kunnen bestellen. Dan kun je in principe gedurende de hele middag allerlei kleine hapjes eten. Vanzelfsprekend met een lekker drankje erbij. Maar voorlopig hanteren we alleen de lunch- en borrelkaart. De tapasgerechten wil ik dus graag aanbevelen maar hiermee starten we als we weer langer open mogen zijn.

Overigens hoeven mensen zeker geen honger te lijden. We gaan ook warme maaltijden to go aanbieden. Gasten die om 18.00 uur naar huis gaan, kunnen een warme maaltijd meenemen of we bezorgen deze. Dit idee zijn we verder aan het uitwerken.

  1. Heb jij nog een tip voor mensen die Beesel willen ontdekken?

Onze gemeente staat bekend om de groene omgeving, de maas en de wandel- en fietspaden. Ik kan iedereen aanraden om hiervan te genieten en dan tijdens de tocht een keer te pauzeren op een van de terrassen in de gemeente Beesel. Er is zoveel moois te zien hier. Mert 5 en de Troubadour krijgen binnenkort mooie placemats die door ‘Bliej in Beesel’ zijn gemaakt. Hier staat informatie op over dorp Beesel, overnachtingsmogelijkheden en wandelroutes. Een zeer mooi initiatief waardoor onze gasten nog meer te weten komen over de omgeving.

Wilt u meer informatie over wat er allemaal te ontdekken is in Beesel, Offenbeek en Reuver, kijk dan bij onze rubriek ‘eten & drinken’. Bij verschillende horecagelegenheden is het mogelijk om eten te bestellen, af te halen of te laten bezorgen. Vanaf 28 april zijn de terrassen weer geopend tussen 12.00 en 18.00 uur.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.

Skip to content